divendres, 10 de febrer del 2012

Creació del cos professional de directors de centres educatius

Ensenyament

Rigau crearà un cos de directors de centre professionals

El Govern ha aprovat avui la convocatòria de 80 places per acreditar-se com a directors abans que hi hagi noves vacants

SÒNIA SÁNCHEZ Barcelona | Actualitzada el 07/02/2012 14:17

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat avui la modificació del procés d'accés a la direcció de centres escolars per crear un cos de directors professionals, que seleccioni "els millor preparats" per tal que estiguin acreditats abans que sorgeixi cap vacant de direcció al sistema públic.

"Busquem l'excel·lència i per això només obrirem 80 places i la selecció es farà progressivament", amb noves convocatòries anuals per "anar triant els millors que es presentin", va apuntar. Actualment hi ha 90 persones formant-se en direcció de centres escolars a l'escola d'administració pública.

Els requisits per poder presentar-se a la convocatòria, que s'obrirà aquest divendres, són haver estat director com a mínim durant un mandat (quatre anys) i haver superat l'avaluació com a director. El procés de selecció inclourà una prova de coneixements, un treball escrit sobre el projecte de direcció i una entrevista personalitzada. A més, podrà acreditar mèrits, experiència prèvia i coneixements específics que li podrien servir per convalidar la formació que actualment s'ofereix en direcció de centres, amb un màster que porta només dos anys en funcionament.

Si fins ara quan sorgia una vacant de direcció, "s'hi presentaven mestres i se'ls formava per accedir-hi", el que pretén la reforma és establir un procés a la inversa. "Aquells mestres que hagin exercit funcions de lideratge podran acreditar-ho i es podran formar" per preparar-se com a futurs directors per quan sorgeixi una vacant, va explicar Rigau. Segons la consellera, es tracta d'un procés "pioner a l'Estat".


Ara 07/02/2012