dijous, 7 d’agost del 2008

El misteri del gastrònom desaparegut (3a part)

7/8/2008 22:06 h SEGONS FONTS DE LA INVESTIGACIÓ

Localitzat a Ginebra el gurmet suís que va desaparèixer després de sopar a El Bulli

Pascal Henry, vist mentre treia diners en caixers

EFE
MADRID

El gastrònom suís Pascal Henry, desaparegut el 12 de juny passat després de sopar al restaurant El Bulli, ha estat vist després d'aquesta data traient diners de caixers automàtics a Ginebra (Suïssa), segons fonts policials.

El passat dia 5, Interpol-Berna (Suïssa) va comunicar a Interpol a Espanya que entre els dies 18 de juny i 9 de juliol Henry havia retirat fons en entitats bancàries de Ginebra.

La presència en aquests caixers del crític culinari helvètic, de 46 anys, havia estat confirmada després d'analitzar les imatges que van captar les càmeres de seguretat als bancs.

Va sortir a per una targeta

Tan bon punt es va saber aquesta novetat en la investigació de la desaparició d'Henry, el Cos Nacional de Policia es va posar en contacte amb els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec d'aquestes indagacions.

Com que Henry ha reaparegut al seu país d'origen després que se li perdés la pista a Espanya, els investigadors desconeixen ara els motius que el van portar a desaparèixer d'aquesta manera.

Fins a aquest moment no s'havien tingut notícies del gurmet des que va sortir del restaurant del famós cuiner Ferran Adrià a Roses, segons sembla, per anar a buscar una targeta.

Els Mossos han posat fi a la recerca

Després de tenir coneixement a través de la Interpol que Henry ja és fora d'Espanya, els Mossos han decidit posar fi a la recerca, segons fonts policials.

Uns 30 agents de la policia autonòmica havien pentinat aquest matí durant sis hores els voltants del prestigiós restaurant sense trobar cap pista del gastrònom i empleat d'una empresa de missatgeria.

El Periódico 07/08/08