dilluns, 26 de juliol del 2010

La Romania de Ceausescu

A PETICIÓ DE LA FAMÍLIA 


S'exhumen els cossos de Ceausescu i la seva dona per verificar la seva identitat
 
El dictador va dirigir Romania des del 1965 fins a 1989 i va ser executat amb la seva dona Elena el 25 de desembre
 

Dimecres, 21 de juliol del 2010 - 09:59h
AFP (BUCAREST)

 

 Els cossos de Nicolae Ceausescu i de la seva dona Elena, enterrats en un cementiri de Bucarest, han començat a ser exhumats avui, més de 20 anys després d'haver estat executats, per sotmetre'ls a anàlisis amb l'objectiu de verificar a través de proves d'ADN si es tracta del dictador romanès i de la seva dona, segons ha anunciat el seu gendre, Mircea Opran.

“L'exhumació ha començat”, ha explicat un treballador del cementiri de Ghencea, que no ha volgut donar el seu nom, als periodistes, als quals s'ha prohibit l'entrada al recinte.

La família de dictador ha demanat l'exhumació per verificar les identitats dels dos cossos. “Avui s'exhumaran i després les restes se sotmetran a anàlisis. Ho fem a petició de la família. “Avui es prendran mostres per sotmetre-les després a anàlisis. Volem saber si són realment ells” els que estan enterrats al cementiri de Ghencea de Bucarest, ha declarat Opran a la televisió privada romanesa Realitatea TV.

El resultat de les proves d'identificació poden trigar diverses setmanes a conèixer-se. Una vegada efectuades les extraccions per a les anàlisis, els cossos seran enterrats de nou.

Nicolae Ceausescu va dirigir Romania amb mà de ferro des del 1965 fins al 1989, quan el dictador es va fugar amb la seva dona el desembre del 1989. Després de ser arrestats i jutjats en un procés expeditiu, van ser executats el 25 de desembre de 1989. Segons les autoritats, els cossos del matrimoni van ser enterrats al cementiri de Ghencea, a Bucarest.

El Periódico 21/07/10