dijous, 27 de maig del 2010

El nou Jack l'Esbudellador

27/5/2010 20:29 h VÍDEO DELATOR
 
Detingut a la Gran Bretanya un imitador de Jack l'Esbudellador

La policia de Bradford l'acusa de l'assassinat de tres prostitutes, dues d'elles encara desaparegudes
El presumpte homicida, de 40 anys, és psicòleg i està fent el doctorat sobre assassins en sèrie

BEGOÑA ARCE
LONDRES
Jack l'Esbudellador va sembrar el terror a l'Est de Londres assassinant diverses prostitutes de la forma més macabra i espantosa, durant l'era victoriana, concretament el 1888. Des d'aleshores, el personatge, d'identitat que mai s'ha arribat a conèixer, s'ha convertit en desgraciada llegenda, amb diversos imitadors. L'últim d'ells podria ser Stephen Griffiths. La policia de Bradford l'ha acusat avui de l'assassinat de tres prostitutes, que exercien en aquesta ciutat del nord d'Anglaterra.

Griffiths té 40 anys, és llicenciat en psicologia i estava detingut des de dilluns, després que el porter de l'edifici on vivia entregués als agents un vídeo on es veia com acabava amb una de les seves víctimes, durant el cap de setmana passat. Griffiths estava cursant actualment un doctorat en criminologia, a la Universitat de Bradford, sobre assassins en sèrie. A una veïna li va explicar que la seva investigació acadèmica se centrava en Jack l'Esbudellador. L'estudiant, pel que es veu, va decidir passar del treball teòric al pràctic.

Prova del vídeo
La policia té la filmació gravada per les càmeres de seguretat instal·lades al bloc de vivendes on el sospitós té un pis. En el vídeo es veu com persegueix una dona per un passadís, l'atrapa, la pega i la tira a terra, per tornar poc després i disparar-li amb una ballesta una fletxa al cap. Les càmeres també van captar les seves anades i vingudes posteriors portant pesades bosses de plàstic.

La víctima es deia Suzanne Blamires, tenia 36 anys i era una treballadora del sexe al carrer, al barri de prostitució de Bradford. Un passejant va trobar dimarts unes restes del seu cos al riu Aire, a sis quilòmetres del lloc del crim. Dues companyes de professió, que exercien a la mateixa zona, Susan Rushworth de 43 anys i Shelley Armitage de 31 anys, es troben desaparegudes. A la primera, una dona amb problemes de drogues, víctima de maltractaments domèstics, que van acabar amb el seu matrimoni, no l'han tornat a veure des del juny de l'any passat, malgrat les repetides crides dels seus fills.

La segona es va esfumar el 26 d'abril. La policia ha iniciat una gran operació per a la recerca dels dos cadàvers, després que la Fiscalia de la Corona ha confirmat aquesta tarda el processament de Griffiths, per les tres morts. L'acusat compareixerà demà en dos tribunals de Bradford. Els agents estarien interessats també a aclarir més endavant el destí de tres prostitutes del veïnat, desaparegudes entre el 1992 i el 2001.

Missatges a internet
El presumpte assassí havia col·locat diverses fotos seves, amb missatges en algunes xarxes socials, que ara ha retirat la policia. “Humanitat no és només una condició biològica. És també un estat de la ment. Sobre aquestes premisses, sóc un pseudohumà, com a molt”, deia en una de les pàgines, el que els veïns descriuen com un tipus solitari, obsessionat amb prostitutes.

En un fòrum MySpace, sota el nom de “Ven Pariah”, Griffiths es descriu com “el misantrop que va portar odi al cel”. En la seva pàgina a la xarxa tenia llistats mig centenar d'assassins en sèrie. La nova cadena de crims reobre els pitjors records per als habitants de Bradford (West Yorkshire). D'aquesta ciutat eren tres de les 13 dones, moltes d'elles prostitutes, assassinades en la dècada dels 70 del segle passat per Peter Sutcliffe, L'Esbudellador de Yorkshire, que va terroritzar el nord d'Anglaterra fins que va ser capturat el 1980.

Font: El Periódico 27/05/10