dissabte, 15 de maig del 2010

Un alumne de secundària d'Alacant aconsegueix que el seu centre tanqui les portes

14/5/2010 16:44 h A ALACANT

Un institut suspèn les classes per l'actitud violenta d'un alumne

L'IES de Castalla pren la mesura ja que el jove ha ignorat les ordres d'expulsió

AGÈNCIES
ALACANT


L'Institut d'Ensenyament Secundari (IES) de Castalla (Alacant) s'ha vist obligat a suspendre les classes des d'ahir dijous fins dilluns que ve com a mesura preventiva davant l'actitud violenta d'un alumne i els seus pares. L'estudiant assisteix al centre malgrat l'expedient disciplinari que se li va imposar per expulsar-lo temporalment, segons ha explicat avui el director del centre, Juan Antonio Olmedo.

El citat alumne, de 17 anys, ha protagonitzat al llarg del curs nombrosos incidents d'indisciplina, ofenses i agressions al professorat, que van motivar ja al desembre l'obertura dels procediments disciplinaris previstos per l'Administració per a aquests casos.

Amb la seva mare

La direcció del centre ha emès diverses ordres d'expulsió temporal de l'alumne, que, no obstant, no ha acatat aquestes mesures i ha seguit anant al centre en actitud agressiva i acompanyat per la seva mare.

"Davant aquesta situació que no podem tallar, legalment no tenim armes per resoldre aquest conflicte", ha explicat Olmedo, que ha lamentat que tant la Conselleria d'Educació com l'Ajuntament li han comunicat que "legalment no té competència per fer-lo fora del centre".

Suport total

La decisió de la direcció de l'institut compta amb el recolzament de la comunitat educativa. Així, unes 250 persones, entre el personal de l'institut, pares i mares dels estudiants i l'alumnat, han secundat aquest matí una concentració de protesta a l'entrada del centre, per reclamar una solució al problema.

La Conselleria d'Educació ha posat en marxa les mesures previstes per a aquests casos en el Pla Previ i ha informat dels fets la Fiscalia de Menors. Així mateix, l'Administració té pendent de resoldre un expedient pel qual se sol·licita el canvi de centre de l'alumne conflictiu.

El Periódico 14/05/2010