dilluns, 20 de desembre del 2010

Denuncien un professor per parlar de pernils

EN UNA CLASSE DE GEOGRAFIA

Denunciat un professor per parlar de pernils a classe
 
El docent de La Línea va indicar que el clima fred de Trevélez afavoria la curació de l'ibèric i un alumne musulmà es va sentir ofès
El ministre de la Presidència creu que es tracta d'una demanda 'infundada'

 

AGÈNCIES / Cadis / Madrid

Un professor de l'institut Menéndez Tolosa ha estat denunciat per una família musulmana de La Línea ja que el seu fill, alumne de primer curs de Secundària, considera que se'l va ofendre durant el transcurs d'una classe de geografia, segons va publicar dissabte passat el Diario de Cádiz.

Segons aquest mitjà, el professor estava parlant a l'aula sobre els diferents climes del planeta i va usar a la localitat granadina de Trevélez com a exemple de clima fred i sec. A manera d'anècdota, el professor va explicar que precisament aquest clima afavoria la curació dels pernils. Llavors l'alumne va demanar al docent que no parlés de pernils ja que l'ofenia la qüestió al ser musulmà.

Només un exemple
El professor li va contestar que es tractava d'un exemple i que ell no tenia en compte en les seves classes la religió que practiquen els seus alumnes.

Després de la classe, la família del menor va interposar una denúncia contra el docent a la comissaria del Cos Nacional de Policia. En cap moment abans la família es va posar en contacte amb el professor. Sí que va acudir al centre educatiu per parlar amb el Cap d'Estudis i protestar per l'exemple que el professor havia posat a classe de geografia.

Agents de la Policia Judicial van acudir ahir al Menéndez Tolosa perquè el professor prestés declaració sobre els fets ocorreguts durant la classe. A més, els funcionaris han sol·licitat la documentació disciplinària i acadèmica del menor en aquest institut i en el centre anterior on estava escolaritzat.

Indignació al centre
Professors i alumnes del centre estan indignats per aquesta situació perquè a més és un professor de trajectòria reconeguda.

El ministre de Presidència, Ramón Jáuregui, ha assenyalat que la denúncia presentada pels pares del nen musulmà "no pot prosperar en cap lloc" i ha apuntat que pot tractar-se d'una "denúncia infundada".

Cas "inobjectable"
En aquest sentit, Jáuregui ha assenyalat, en declaracions a Onda Cero, que el cas és "inobjectable" des del punt de vista de la pedagogia d'un mestre, encara que ha apuntat que "no correspon" entrellaçar en aquest assumpte les ensenyances que s'imparteixen a les mesquites.

En qualsevol cas, ha admès que el Govern no és "aliè" al fet que, "a vegades", en l'ensenyament de l'islam hi pot haver "pretensions d'integrisme religiós pròxim al delicte", encara que, ha remarcat que la Policia segueix "de prop" aquests casos.