dimarts, 7 de setembre del 2010

La mort d'un espia britànic

INVESTIGACIÓ D'UNA MORT "INEXPLICABLE"


La policia britànica busca una parella per la mort de l'espia trobat en una bossa


Dilluns, 6 de setembre del 2010
EFE (LONDRES)

La policia britànica busca un home i una dona "de trets mediterranis" per la seva possible relació amb la mort d'un membre dels serveis d'intel·ligència del Regne Unit -el MI6- el cos del qual va ser descobert el mes passat dins d'una bossa d'esports al seu apartament de Londres.

Els agents que investiguen la mort de l'espia Gareth Williams, de 30 anys, han fet avui una crida per obtenir ajuda a l'hora de localitzar aquestes dues persones, a qui es va veure entrant a l'apartament del mort al juny o juliol.

El cos nu de Williams va ser trobat per la policia el 23 d'agost passat dins d'una gran bossa d'esport, tancada amb una cremallera i amb un cadenat, que es trobava al bany del pis del barri de Pimlico on vivia.

Una parella d'aspecte "mediterrani"

Els agents volen parlar amb la parella, d'aspecte "mediterrani" i que aparentment va trucar al domicili de l'espia al juny o juliol. Un portaveu de la policia va apuntar avui en un comunicat que el domicili de Williams no havia estat forçat i que aparentment els autors de l'assassinat de l'espia no s'havien emportat res de la casa.

Les proves forenses no van ser concloents i els exàmens toxicològics no van trobar restes d'alcohol o drogues al cos de l'espia. "Continua sent una investigació d'una mort complexa i inexplicable", ha dit avui la inspectora Jacqueline Sebire.

La policia metropolitana ha demanat l'ajuda de "qualsevol que hagi vist o hagi tingut contacte amb Gareth en el període de temps comprès entre l'11 i el 23 d'agost".

Gravacions al metro i de compres

Les càmeres de seguretat van permetre fer un seguiment dels últims moviments de Williams i la policia ha difós avui imatges en què es veu l'espia a l'estació de metro de Holland Park el 14 d'agost poc després de tornar d'unes vacances, així com altres en què apareix fent compres en diferents botigues del barri de Knightsbridge.

El cadàver va ser trobat després que els seus companys del MI6, que té la seu londinenca molt a prop de l'apartament del mort, denunciessin que no l'havien vist els últims dies. Al costat del cos, els agents van trobar el seu telèfon mòbil i nombroses targetes telefòniques SIM, perfectament ordenades.


El Periódico 06/09/2010