dijous, 23 de juny del 2011

Les teories conspiratòries de Daniel Estulin, ex-agent del KGB

DANIEL ESTULIN 
 
Daniel Estulin: "La CIA va muntar Wikileaks per tancar l'accés lliure a internet"
 
L'autor d''El Club Bildeberg' desacredita en el seu últim llibre l'organització de Julian Assange 
 
Dijous, 23 de juny del 2011 - 09:14h. ALBERT GUASCH / Barcelona 





L'exagent del KGB contra l'espionatge Daniel Estulin aparca al Club Bildeberg i el seu govern mundial a l'ombra per centrar-se en el seu nou llibre en l'organització Wikileaks. Segons proclama Estulin a Desmontando a Wikileaks, (Planeta), l'organització no és una creació de Julian Assange, sinó de la CIA. Déu n'hi do.

¿Vostè no es refia de res?
-Vinc del món de l'espionatge i, efectivament, no em refio de res d'aquest món. Per una raó senzilla: sé que tot és mentida. Miri, jo vaig estar com a agent tres anys i mig a l'Àfrica. La nostra feina consistia a netejar els poblets de les màfies que traficaven amb diamants de sang. Un dia, el 1995, estàvem enmig del no-res, en un bar de merda que tenia televisió per satèl·lit. Allà hi havia gent de la CIA i de Hezbol·là sopant junts, i va aparèixer a la televisió Bill Clinton, el president dels EUA aleshores, i va dir: "Als terroristes els perseguirem fins al final del món". I tots vam començar a riure. I vaig pensar: aquesta és l'essència d'aquest món absolutament caòtic.

Res no és el que sembla.

-La gent a casa seva no es creu que existeixin certes coses perquè no són a les portades dels diaris, tot i que hi haurien de ser. I no hi són perquè els mitjans de comunicació formen part de l'elit mundial. El paio que escriu per al New York Times té un cap, el qual té un altre cap que li paga, i per sobre d'aquest hi ha un consell d'administració. I aquest consell treballa per a una junta d'accionistes. I a la junta d'accionistes del New York Times hi ha empreses d'armament, grans bancs com el Chase Manhattan, JP Morgan, grans empreses farmacèutiques... ¿Com ha de publicar el New York Times a la portada que el Govern dels EUA és a l'Afganistan per assegurar-se que la droga arriba a Washington? Ningú s'atreveix a publicar que la droga és el lubricant de l'economia mundial. Per exemple, estem d'acord que l'OTAN ocupa el 97% de l'Afganistan, ¿oi? I resulta que aquest any aquest país ha tingut la collita més gran de la seva història de droga. ¿Com pot ser que ningú ho relacioni? Els que ens portem bé amb el nostre cervell, entenem que no és cap coincidència.

-Seguim comprovant el seu grau d'incredulitat. ¿No creu que Bin Laden va ser capturat i llençat al mar?
-¡Per favor! Tothom d'un cert nivell sap que no va ser així. Bin Laden està mort des del 2001. El va matar un càncer. ¿A qui van matar fa uns mesos? Ni idea. El 2001 és l'última vegada que es va veure i escoltar de veritat Bin Laden.

¿De qui es refia vostè?
-Ni de mi mateix em refio. I ho dic de debò. Quan vaig ser al servei de contraespionatge vaig aprendre que a partir d'uns processos d'hipnosi et poden configurar molts laberints al cap i arriba un moment que no saps si el que estàs explicant és veritat o és mentida.

¿I no té dubtes que Assange treballa per a la CIA?
-Atenció, Assange no treballa per a la CIA conscientment. La bellesa de l'operació és que ell no sap que efectivament treballa per a ells.

Expliqui's. ¿Què creu que és Wikileaks?
-La CIA va muntar Wikileaks amb l'objectiu primordial de tancar l'accés lliure a internet. És molt fàcil fer-ho. De fet, el Govern dels EUA té redactada des del 2009 una llei d'Acte Patriòtic Cibernètic. Només necessita una raó per pitjar el botó off.

¿En què es basa?
-Wikileaks no ha tingut mai com a objectiu fer sortir a la llum informació confidencial. Perquè realment, de valor, no ha tret res.

¿Ni el vídeo en què es veia soldats dels EUA matant civils a l'Iraq des d'un helicòpter?
-Aquest sí. Però fixi-s'hi. ¿Com es presenta en societat Wikileaks? Amb aquest vídeo, escandalitzant la societat. Per això va caldre treure-ho a la llum. Ara bé: cap document dels milers que ha divulgat té qualificació top secret. ¿Què hi ha de valor a l'Afganistan? Les drogues. Doncs bé, de les 200.000 pàgines d'informació que van sortir d'aquest país només n'hi ha una que parli de les drogues. ¿Com diantre s'entén? A més, Wikileaks serveix un altre propòsit.

¿Quin?
-Lligar els serveis d'espionatge de tot el món. Si publiques 40.000 documents falsos, perquè n'hi ha molts de falsos entre uns quants de certs, tothom s'ha de dedicar a esbrinar què és original i què no.

¿Assange és un titella de la CIA?
-El conec des de fa anys. El seu padrastre el va introduir de petit en un club de culte que dirigia una australiana anomenada Anne Hamilton-Byrne. La informació sobre aquest culte està tancada i barrada pel Govern australià perquè és una tapadora de la CIA. No volen que ningú comenci a indagar sobre els seus programes de control mental a través de traumes induïts als nens. A Assange i altres xavals com ell, utilitzant LSD, els ficaven en sales fosques, creant desordres de personalitat múltiples. Fixi's en la mirada d'aquest paio, vàcua, sense cap expressió... No exagero. Els que venim del món de l'espionatge sabem de què parlem.

¿I què diu del soldat Bradley Manning, empresonat als EUA?
-Hi ha la impressió que aquest xaval va aconseguir entrar en un banc ultraprotegit de Fort Knoxx amb la clau de casa seva. I això és impossible. ¿Estic dient que ell conspirava amb la CIA? No. Manning es creia que era molt llest, quan en realitat algú li va deixar la porta oberta i controlava el que li deixava treure.

¿I per què Assange és a la presó?
-Bona pregunta. ¿Per què creu?

M'estimo més que em sorprengui.
-Els únics documents de valor són quatre o cinc folis acollonants que bàsicament demostren que el Govern de Suècia i el rei del país han permès, durant anys, que el Govern dels EUA espiï els ciutadans suecs mitjançant tecnologia de l'empresa Ericsson. Si això surt a la llum, és un escàndol i cau el Govern i la monarquia sueca. Per això el que volen és tapar la boca a Assange acusant-lo de violació de dues noies que tenen connexions amb la CIA i amb la resistència cubana.

¿Què passarà amb ell?
-El tindran un temps tancat, hi haurà un judici i el deixaran lliure, perquè no ha fet res dolent. I respecte al concepte de Wikileaks, ja està mort. És un cadàver flotant en el mar cibernètic.

¿I vostè no deu treballar per a la CIA i té la missió d'embrutar amb aquest llibre la imatge de Wikileaks?
-Sí, i qualsevol dia algú escriu un llibre titulat Desmuntant Daniel Estulin. Puc demostrar que treballo, més ben dit, treballava, per a una agència de contraespionatge. Perdó, no és una relliscada freudiana. Si bé és cert que un exagent no està mai lliure del tot, com l'exalcohòlic, i pot tornar-hi a caure. Però ara estic fora i no explico coses secretes.

Deu saber que molts el consideren un hàbil inventor de teories conspiratives.
-Ha, ha, ha. El que dic és molt fàcil d'entendre. Però hi ha gent que té una pèssima relació amb el cervell.


El Periódico 23/06/2011