dimarts, 13 de novembre del 2012

Se suïcida una víctima de bullying

ESTAVA EN "SITUACIÓ CRÍTICA"
 
Mor l'adolescent de Ciudad Real, suposada víctima d'assetjament escolar
 
El pare havia denunciat el "clima de violència" que vivia la menor

Dimarts, 13 de novembre del 2012 - 18:25h.
EFE / Toledo

L'adolescent que divendres passat va intentar acabar amb la seva vida a Ciudad Real suposadament a causa de l'assetjament escolar que patia en el seu institut ha mort aquest dimarts, han informat a Efe fonts de la Conselleria de Sanitat de Castella-La Manxa.

L'adolescent residia amb la seva família a Torralba de Calatrava, un poble situat a 15 quilòmetres de Ciudad Real, i estudiava segon d'ESO a l'IES San Juan d'Àvila de la capital manxega.

La Conselleria d'Educació de Castella-La Manxa ha obert una investigació per aclarir els fets, mentre que el Jutjat d'Instrucció número 5 de Ciudad Real ha obert diligències prèvies i les ha traslladat a la Fiscalia de Menors, han informat a Efe fonts jurídiques.
Investigació

El conseller d'Educació castellanomanxec, Marcial Marín, ha comparegut aquest matí, quan la menor encara es trobava en situació "crítica", per assegurar que, a instàncies de la presidenta regional, María Dolores de Cospedal, la junta investigarà el que ha passat i depurarà totes les responsabilitats "si n'hi hagués".

També ha dit tenir constància que el pare de la menor ha presentat una denúncia davant la Guàrdia Civil contra el cap d'estudis del centre, l'orientador i el tutor de la menor.

Marín ha explicat que la "primera i única" vegada que el centre educatiu va conèixer el problema de l'alumna va ser el dimecres de la setmana passada, dia 7 de novembre, quan el pare de l'adolescent va assistir a l'IES per exposar al cap d'estudis la seva preocupació pel "clima de violència" que, segons la família, vivia la menor.

Fins a aquell moment, a l'institut només tenien constància de l'"elevat" nombre de faltes d'assistències de la menor, una en el mes de setembre, 15 a l'octubre i 6 els primers dies de novembre, motiu pel qual havien contactat en dues ocasions amb el pare de l'estudiant.
 
Preguntes a dos alumnes

Aquell mateix dimecres l'orientador del centre es va reunir amb l'alumna per escoltar-la i va citar, després, a dos alumnes, que segons l'adolescent, la incomodaven, que van acudir juntament als seus pares.

Aquests alumnes van ser preguntats per la situació de l'adolescent, però l'orientador va determinar en el seu informe que no existia "cas de reiterat i continu assetjament entre iguals" que, segons ha explicat el conseller, és el requisit "imprescindible" per motivar un canvi de centre.

L'IES va oferir a l'alumna la possibilitat de canviar de classe i de companys per intentar millorar la seva estada al centre, però a primera hora del divendres es va produir l'intent de suïcidi, que ha desembocat en la mort de l'adolescent.

El Periódico 13/11/2012