dijous, 29 de juliol del 2010

Oposicions 2010

733 persones s’incorporaran al cos de funcionaris docents el proper curs després de superar el concurs oposició 

 

Darrera actualització: 28/07/2010


El director de Personal Docent, Miquel Coll, ha donat a conèixer avui en roda de premsa els resultats del darrer concurs oposició per accedir a les 800 places dels cossos docents convocat per la Conselleria d’Educació i Cultura.

En aquest sentit, el director general ha anunciat que un total de 733 docents han obtingut plaça com a funcionaris en el concurs oposició que va finalitzar el passat 23 de juliol. D’aquestes persones que s’incorporaran al cos de funcionaris docents el proper curs després de superar el concurs oposició convocat per la Conselleria d’Educació i Cultura, la majoria pertanyen al cos de professorat de mestres, 382, enfront dels 351 de secundària (inclou professorat de secundària, professors tècnics d’FP, de les Escoles Oficials d’Idiomes i d’Arts Plàstiques i disseny).

Per a la convocatòria d’enguany s’havien inscrit 4.007 persones al procés d’oposicions a cossos docents, tot i que 294 van quedar excloses. Del total de 3.713 aspirants, es van presentar 2.710 opositors, el que equival a un 72’99% de participació.

Finalment, han superat la fase del concurs oposició 733 aspirants d’un total de 800 places ofertes, el que representa que el 91’62% de les places ofertes seran cobertes.

El 88,67% dels docents que han aconseguit la plaça correspon a professionals que han exercit a les escoles i instituts com a personal interí. En total, 650 docents. La resta dels aprovats no figura actualment en cap llista d’interinitat.

En el decurs de la roda de premsa, el director general de Personal Docent, Miquel Coll, també ha fet una agraïment als presidents i professorat dels Tribunals d’oposicions per l’esforç que han realitzat. Enguany, s’han constituït 76 tribunals (50 a Mallorca; 17 a Eivissa; 8 a Menorca i 1 a Formentera).

Estabilitat de les plantilles dels centres docents
 
El director general de Personal Docent, Miquel Coll, ha expressat la seva satisfacció per aquesta circumstància, ja que un dels objectius principals d’aquesta convocatòria era reduir las taxes de temporalitat entre els professionals de l’ensenyança pública.

Així mateix, ha destacat que el fet que s’hagin convocat oposicions territorialitzades per illes ha permès donar estabilitat a les plantilles docents especialment a Menorca, Eivissa i Formentera tal i com preveia el Pla per a l’Estabilitat del Personal Docent i la Millora del Sistema Educatiu.

L’estabilitat de les plantilles docents ha estat una de les prioritats de la Conselleria d’Educació i Cultura en els darrers anys. En aquest sentit, s’emmarquen les convocatòries d’oposicions que s’han fet en els darrers anys que, després de la convocatòria de 2010, la Conselleria d’Educació i Cultura haurà convocat un total de 1.800 places d’oposicions en tres anys.

Així, el percentatge d’interins s’ha reduït del 18,1%  a primària i 35% a secundària el curs 2006-07 a, aproximadament 8% i 29% respectivament el curs que ve.

Aprovats per cossos 
 
Del total d’aprovats, 382 corresponen al cos de mestre i la resta, 351, al cos de secundària.

Per illes, a Mallorca han superat les proves 513 persones (225 del cos de mestres i 288 de secundària); a Eivissa, 136 (94 per a mestre i 42 per a professor) i Formentera, 16 (12 per a mestre i 4 per a professor); i a Menorca, 68 (51 i 17, respectivament).