dimarts, 12 d’octubre del 2010

MALTRACTAMENT ENTRE ESCOLARS

Condemnat un col·legi de Barcelona per les agressions patides per un alumne


Els menors donaven cops a la víctima als vestidors

 
Dimarts, 12 de octubre del 2010 - 13:16h.
EUROPA PRESS (BARCELONA)


L'Audiència de Barcelona ha condemnat un col·legi religiós de Barcelona a pagar una indemnització de 1.000 euros a un escolar a qui set dels seus companys clavaven clatellots als vestidors, cosa que va provocar que deixés el col·legi.

Els fets van passar el 2005 i els set menors --ara majors d'edat-- han estat condemnats penalment a una amonestació, i un d'ells a 40 hores de prestacions en benefici de la comunitat.

Segons la sentència, després de la classe de gimnàstica, els nens, que llavors tenien uns 15 anys, aprofitaven que el llum del vestidor s'apagava automàticament per pegar a la víctima. El joc es va repetir almenys en quatre ocasions, i tots hi van participar igual, excepte un d'ells, que només ho va fer una vegada.

Cop de puny i puntada

A més, un dels acusats, I. M. P., en una ocasió, va donar un cop de puny i una puntada a la víctima. El 21 de novembre del 2005, I. M. P. li va dir a la víctima que era "un xivato". "Quan sortim del col·legi a les 13.30 hores et deixaré bé", li va dir, encara que no es va presentar a l'hora indicada.

La fiscalia i l'acusació particular van qualificar els fets d'un delicte contra la integritat moral, encara que el Jutjat de Menors número 3 de Barcelona els va condemnar finalment només a una amonestació per quatre faltes de maltractament sense causar lesió, i I. M. P. també per una falta d'amenaces. La família de la víctima va interposar un recurs perquè no estava d'acord amb la pena, i ara ha estat desestimat per l'Audiència de Barcelona.

La família protesta

"La condemna --que ja és ferma-- ens sembla vergonyosa. I més tenint en compte que els mateixos acusats van explicar el que havia passat", ha apuntat la mare, que assegura que van haver de marxar de Barcelona un temps perquè el seu fill es curés.

Els pares es van adonar del que passava al notar que el menor estava "estrany". "Mai buscàvem cops, sinó alguna malaltia, perquè deia que li feia mal la panxa", ha explicat la mare, Rosa Maria M. Els pares van comprovar "que els problemes arribaven a l'hora d'anar i tornar de l'escola". Per això, van trucar diverses vegades a la tutora, que els va assegurar que "tot era normal".