dilluns, 21 de febrer del 2011

Els serveis secrets de la RFA van amagar el parador d'Adolf Eichman

 
 
SEGONS EL DIARI 'BILD'

Alemanya va amagar durant sis anys el parador del nazi Adolf Eichman
 
Vivia a l'Argentina sota la identitat falsa de Ricardo Klement fins que va ser segrestat pel Mossad
El servei secret alemany va comunicar a la CIA el 1958 el parador d'un dels responsables de l'holocaust jueu


Dissabte, 8 de gener del 2011 - 14:05h. Efe/Berlín


El servei secret de l'Alemanya occidental va amagar durant sis anys, des del 1952 fins al 1958, el parador del nazi Adolf Eichmann, un dels responsables directes de l'anomenada "solució final" per eliminar la població jueva europea, segons publica el diari Bild (veure l'article sobre els Stalags).

Eichmann, que vivia sota la identitat falsa de Ricardo Klement i treballava com a operari en una fàbrica del constructor alemany Mercedes, va ser segrestat a Buenos Aires l'11 de maig del 1960 per un comando del servei secret exterior d'Israel (Mossad). L'antic SS-Obersturmbannführer (tinent coronel de les SS nazis) va ser jutjat a Israel i executat el 31 de maig del 1962.

El popular diari Bild denuncia que Eichmann "podria haver estat atrapat molt abans" i reprodueix un document de l'espionatge alemany, amb data del gener del 1952. En aquest document, s'hi llegeix: "Eichmann no és a Egipte, sinó que s'amaga sota el nom fals de Klement a l'Argentina; l'adreça d'Eichmann és coneguda com El Camino pel director del diari alemany a l'Argentina".

Alemanya va informar la CIA el 1958

No va ser fins al 1958 quan el servei secret de l'Alemanya Occidental va informar l'Agència Central d'Intel·ligència dels Estats Units (CIA) que Eichmann estava amagat a l'Argentina, segons aclareixen documents nord-americans desclassificats el 2006. El diari alemany recull les declaracions de la historiadora Bettina Stangneth, que assegura que el document ara revelat "és sensacional". No se sabia fins ara que "el servei secret de l'Alemanya Occidental coneixia sis anys abans de la seva detenció on s'amagava Eichmann", assenyala Stangneth al diari.
 
Adolf Eichmann va ser capturat després de la segona guerra mundial per l'Exèrcit dels Estats Units, que desconeixia la seva identitat, i va fugir de la seva custòdia el 1946.