dissabte, 21 d’abril del 2012

Richard Nixon va mantenir una relació homosexual


SEGONS UNA NOVA BIOGRAFIA

Richard Nixon va tenir una relació homosexual amb un banquer vinculat a la màfia

'Nixon's Darkest Secrets' també revela que l'expresident maltractava la seva dona i que tenia un problema amb la beguda

Dimecres, 28 de desembre del 2011 - 18:29h.
AGÈNCIES / Washington

L'expresident dels Estats Units Richard Nixon va mantenir una relació homosexual amb el banquer Charles Bebe Rebozo, d'origen cubà i presumptament connectat amb xarxes mafioses, segons recull una nova biografia que es publicarà el pròxim gener als EUA. Nixon's Darkest Secrets: The Inside Story of America's Most Troubled President, del veterà corresponsal de la Casa Blanca Don Fulsom, retrata la suposada "relació turbulenta" de l'exmandatari amb el seu pròxim amic Rebozo segons ha publicat aquest dimecres el diari Huffington Post en la seva edició.

L'acusació és especialment xocant donada la fama d'homòfob que va tenir Nixon durant la seva presidència (1969-1974). Així, quan un dels assessors del seu predecessor, l'expresident Lyndon Johnson, va ser trobat mantenint relacions amb un mariner, Nixon el va titllar de "malalt" i va opinar que aquest tipus de persones "no poden ocupar posicions que requereixin confiança", recorda el llibre.

L'amistat de Nixon i Rebozo era molt coneguda durant els seus anys a la Casa Blanca, i el mandatari solia organitzar vacances a la residència del banquer a Key Biscayne (Florida), tant amb la seva dona Pat com sense ella. Segons l'FBI, Rebozo va mantenir llaços estrets amb dos dels principals capos de la màfia de la dècada del 1960, Sant Trafficante i Alfred Big Al Polizzi.
 
Maltractador i alcohòlic
No és l'única revelació que llança Fulson sobre el dirigent, que va haver de dimitir pel cas Watergate, l'escàndol de les escoltes a la seu del partit demòcrata. El periodista furga en la imatge de misogin que tenia Nixon i assegura que el dirigent maltractava la seva dona. A més, sosté que el president tenia un problema amb la beguda i que els seus assessors més pròxims es referien a ell com "el nostre borratxo".

Per escriure el llibre, Fulsom ha recorregut a informes oficials i ha entrevistat antics funcionaris de la Casa Blanca i excongressistes nord-americans, segons explica l'editorial, Thomas Dunne Books, a la seva pàgina web. Entre aquestes entrevistes hi ha el testimoni d'un exreporter de la revista Time que va assegurar que, durant un sopar a Washington, va veure com Nixon agafava la mà de Rebozo per sota la taula.

El Periódico 28/12/2011