dissabte, 23 de juny del 2012

"L'Empire des sans" (2011) [23/06/2012]

El imperio de los 'Sinsexo' (Pierre Caule, 2011)

Vist a través de Youtube (La2 de RTVE)
Nota: 10





"L'imperi dels Sensesexe" és un documental excepcional sobre un fenomen social japonès que s'està produint en l'actualitat: entre el 60 i 70% de les parelles japoneses més grans de 40 anys ha decidit prescindir de les relacions sexuals compartides. 

Des del Mendukusai ("estic cansat") fins als hipermercats del sexe amb cabines personals de cinema porno i masturbadors masculins marca Tenga. Des del Mishushobai (món de la nit = comerç de l'aigua = prostitució) fins als massatges d'orelles per 50 euros. Des d'homes que només es preocupen del Fuki (ejacular) fins als Neko Cafè (cafè de gats) on els homes solitaris aconsegueixen rebaixar els seus nivells de frustració, estrès i ansietat mitjançant el contacte amb gats (una metàfora de les seves relacions fugisseres amb les dones). Des dels joves 'herbívors' (sense sexe, sense ambicions professionals, només preocupats de l'aparença i de viure en harmonia amb els altres) fins a les nines de silicona, substitutes silencioses de les dones 'carnívores'. 


En definitiva, una vida centrada exclusivament en l'individu lliure i solitari, alliberat de les limitacions i frustracions de la vida en parella. De les obligacions d'haver de satisfer als altres. El futur sexual que, de ben segur, ens arribarà molt aviat des del país del sol naixent.