dimecres, 6 de juny del 2012

Les famílies de les balears volen l'ensenyament en català

Balears | Polí­tica
 
Quasi nou de cada deu pares de les Illes aposten per l'escola en català
 
Just un 13 per cent de les sol·licituds rebudes per Educació reclamen un ensenyament en castellà per als infants fins a sis anys

E.P. | 06/06/2012 | Vistes: 233 vegades


Un 87 per cent dels pares ha escollit el català com a primera opció de llengua per als seus fills en el pròxim curs escolar a les Balears, davant el 13 per cent que va elegir el castellà, segons ha informat en roda de premsa la directora general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives, Mercedes Celeste.


Celeste ha detallat que dins aquest 87 per cent, s'hi inclouen també els pares que s'han adherit a l'opció que oferia el centre, que en aquest cas era l'educació en català, malgrat que, per primera vegada, tenien l'opció de poder elegir el castellà com a llengua vehicular per a l'educació dels seus fills.

D'altra banda, ha assenyalat que als centres educatius en els quals hi hagi alumnes que estudiïn en català i estudiants que ho facin en castellà, seran els docents els encarregats de gestionar l'idioma que s'utilitza a la classe en funció d'uns i d'altres.

Celeste ha informat que el procés ordinari d'admissió d'alumnes, ja s'han inscrit 16.331 estudiants per al curs escolar 2012-13 i, d'ells, 10.430 són infants de 3 anys que es matriculen per primera vegada.

Respecte a les acusacions del sindicat STEI en relació amb la lliure elecció de llengua, la directora general ha assenyalat que tota organització té potestat per manifestar la seva opinió, si bé ha subratllat que hi ha una Llei de 1986, que estableix que els pares tenen dret a escollir la llengua en la qual estudien els seus fills.

Així, ha remarcat que l'únic que ha fet el Govern de José Ramón Bauzá és "facilitar aquest dret" els pares.

Respecte al baix percentatge de pares que han optat pel castellà, Celeste ha indicat que no el valora, ja que, segons el seu parer, el ressenyable és que, per primera vegada, hagin tingut el dret a escollir la llengua en la qual estudien els seus fills.