dilluns, 23 de maig del 2011

Dos col·legis tancats per baralles ètniques entre pares i alumnes


Suspenen les classes en dos col·legis de Girona per amenaces entre les famílies dels alumnes


Els Mossos vigilaran el centre a partir d'aquest dimarts per evitar nous incidents

EFE
Girona | Actualitzada el 23/05/2011 20:21


Els Serveis Territorials d'Educació de Girona (Gironès) ha suspès avui les classes als Centres d'Educació Primària i Secundària (CEIP) dels barris de Vila-roja i de la Font de la Pólvora de la ciutat, arran d'un incident entre famílies i alumnes en les quals s'han proferit amenaces mútues. Les classes als dos centres escolars es reprendran demà amb un dispositiu policial que vigilarà els centres fins al cap de setmana.

Segons un comunicat emès pels serveis territorials d'Educació, "la decisió s'ha pres atenent a la situació d'intranquil·litat generada entre l'equip directiu i docent dels dos centres a causa d'aquest incident i d'altres ocorreguts en l'última setmana a la zona".

La tensió entre famílies dels barris Font de la Pólvora i Vila-roja, situats a l'est de la ciutat i habitats principalment per veïns d'ètnia gitana, feia dies que s'havia traslladat a les portes de l'escola de Vila-roja, però avui s'ha materialitzat en unes amenaces entre diferents pares i alumnes, fins al punt que els equips directius de les escoles han informat al departament de la gravetat dels conflictes que es podien derivar.

Malgrat que, segons Educació, "de forma immediata s'han adoptat les mesures de seguretat necessàries", han valorat convenient que avui no hi hagués classe als dos centres, ha explicat el director d'Educació a Girona, Albert Bayot. Està previst que demà les classes es reprenguin amb normalitat, però per garantir que així sigui, durant aquesta setmana els departaments d'Educació i Interior han convingut que agents dels Mossos d'Esquadra vetllaran perquè no es reprodueixin les amenaces ni cap altre tipus d'enfrontament.

D'una altra banda, Bayot també ha explicat a Efe que els serveis socials estan portant a terme una important labor entre les famílies afectades per suavitzar la situació a través del diàleg i que tot torni a la normalitat com més aviat millor. La presència policial es mantindrà fins a finals de setmana i posteriorment es tornarà a avaluar si segueix sent necessària la seva presència.

Ara 23/05/2011