dijous, 19 de maig del 2011

El Bisbat d'Almeria ha de readmetre a una mestra de religió acomiadada per haver-se casat pel civil

D'UN COL·LEGI D'ALMERIA 

El Constitucional rebutja l'acomiadament d'una mestra de religió casada pel civil

La seva vida personal 'no guarda relació amb l'activitat docent, ja que no afecta els seus coneixements', segons la sentència

Dimarts, 19 de abril del 2011 - 14:40h.
EFE/Madrid

El Tribunal Constitucional ha reconegut el dret a no patir discriminació per les seves circumstàncies personals, a la llibertat ideològica i a la intimitat personal i familiar d'una professora a qui no se li va renovar el contracte per ensenyar religió al casar-se pel civil amb un divorciat.

Aquest fet "no guarda relació amb l'activitat docent exercida per la demandant, ja que no afecta els seus coneixements dogmàtics o les seves actituds pedagògiques", segons argumenta el Constitucional (TC) en una sentència coneguda aquest dimarts.

Així, el TC anul·la una sentència del desembre del 2001 del Jutjat Social número 3 d'Almeria i una altra del 2002 de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia. 

Defensa de la moral i la doctrina cristiana

Aquests tribunals havien desestimat les demandes de la professora Resurrección Galera Navarro contra el bisbat d'Almeria, que no la va proposar per continuar impartint religió perquè no reunia les condicions exigibles per defensar la moral i la doctrina cristianes.

El TC atorga l'empara reclamada per Galera i imposa "retrotreure" les actuacions al moment anterior a dictar-se la sentència del jutjat d'Almeria perquè aquest òrgan judicial en dicti una altra nova segons els arguments de la resolució del Constitucional. 

"Alleujament i satisfacció"

Galera ha rebut amb "alleujament" i una "enorme satisfacció" la sentència del Constitucional, segons el seu marit, Johannes Romes, que ha explicat que per a ella va ser "com si li tallessin els braços i les cames perquè els nens i la docència eren la seva vida".

Romes ha assegurat que estan "flipant" després de gairebé 10 anys de litigi davant una sentència "que ens dóna la raó per fi en el que sempre hem cregut, el dret fonamental a la intimitat perquè la vida personal no té perquè tenir res a veure amb l'ensenyament als nens".

"Ens omple de satisfacció --ha afegit-- que s'hagi demostrat també que la justícia funciona, cosa en què també crèiem", ha afirmat. En aquest sentit, ha criticat l'actitud mantinguda fa ara deu anys per l'Església catòlica i el bisbat d'Almeria que, a parer seu, "no van defensar la seva doctrina correctament".


El Periódico 19/04/2011