dilluns, 11 d’agost del 2008

Un institut de FP, comdemnat per la justícia

10/8/2008 TRIBUNALS

Condemnat un centre de FP per la mort d'un estudiant ebri

Un professor va deixar sortir d'una festa el menor, a qui després va picar un tren

EL PERIÓDICO
MADRID

El Tribunal Suprem ha condemnat un centre de formació professional, el Consorci de Formació i d'Iniciatives Professionals de Medi Ambient i Patrimoni, dependent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a indemnitzar amb 600.000 euros la família d'un menor d'edat que va morir al rebre el cop d'un tren la Nit de Nadal del 1992, després d'assistir a la festa nadalenca del centre, on va ingerir begudes alcohòliques.

Els pares van demandar el centre i el professor encarregat de vigilar els alumnes, que s'havia compromès a portar els estudiants a casa en una furgoneta després de la celebració, informa Europa Press.

En un principi, la demanda va ser desestimada pel jutge de Primera Instància número 30 de Barcelona, però posteriorment l'Audiència Provincial va estimar l'existència de responsabilitat del centre de formació en l'accident.

PASSIVITAT DOCENT
El Suprem subratlla que la situació de deteriorament que presentava l'alumne per la ingestió de begudes alcohòliques va ser facilitada, o almenys, tolerada pel centre formatiu que, segons la sentència, s'havia d'assegurar que el noi fes servir el vehicle disponible per portar a casa els estudiants.

La sentència destaca la "passivitat" dels responsables del centre i en especial del professor encarregat del transport d'alumnes, que, tot i veure que el mort i un altre company estaven en condicions lamentables, va deixar que tornessin a casa pel seu compte.

El professor va convidar tímidament els estudiants a pujar a la seva furgoneta, però els va deixar marxar, tot i que el mort havia de fer transbord d'autobús a Sant Feliu de Llobregat per anar al seu domicili a Sant Vicenç dels Horts.

La Sala Civil de l'alt tribunal va rebutjar el recurs interposat pel centre de formació. A la indemnització que rebrà la família, s'hi sumaran 3.000 euros més que haurà de pagar una asseguradora.

El Periódico 10/08/08

___________________________________________________________________

El problema no és només que els professors deixessin tornar aquest noi tot sol a casa seva, a aquelles hores de la nit i en l'estat en què es trobava. El problema rau també en el fet que a una festa escolar estiguessin permeses les begudes alcohòliques (crec que per llei això està prohibit, si és que la festa es va celebrar dins un recinte escolar). Si la direcció del centre ho va permetre, molt malament per la seva part. I si el noi va beure alcohol d'amagat, aleshores els professors haurien d'haver trucat immediatament als seus pares perquè se'n fessin càrrec. Sigui com sigui, molt malament per part de tothom. Tanmateix, els diners no tornaran el fill als seus pares...